Av de mange skimulighetene man har i Sirdal og omegn, så er det dette anlegget som er det største. Her bys deg på ni ulike heiser, to områder for de minste, og tilsammen 22 ulike nedfarter man kan prøve seg på.

For de små

Sirdal-SkisenterDet er Huldreheimen som er det mest populære skiområdet for barna. Det blir ofte omtalt som «hjertet» av skianlegget. Her kan man trygt la de minste få sine første opplevelser med ski på beina i et området av skisenteret som ligger lunt og godt til. Det er gratis tautrekk og en tallerkenheis som man kan benytte seg av, i tillegg til en rekke andre ting som en dedikert akebakke og skøytebane.

Området trenger ikke nødvendigvis bare være for barn heller. Er man i en litt eldre alder, men kanskje ikke fullt så dreven på ski, er Huldreheimen en perfekt plass å begynne. Bli komfortabel med tautrekket før du kan gå opp i tallerkentrekket. Etter noen timer er du gjerne klar for både stolheis og t-trekk!

De ulike heisene

Den eneste stolheisen som finnes i Sirdal ligger på anlegget. Reis opptil toppen av senteret og kjør med stolheisen derfra. Klyv ombord og la den frakte deg 928 meter opp hvor man får tilgang til en rekke ulike nedfarter. Velg mellom de mer utfordrende rutene ned fjellet, eller ta det mer forsiktig i de lettere løypene. Du kan velge mellom lett, middels og vanskelig.

Ved starten av stolheisen ligger det oen varmestue hvor man kan få kjøpt seg noe å spise og drikke. Det er plass til 150 stykker inne i selve lokalet, og ekstraplass finner man utenfor. Den største parkeringsplassen hvor det er lettest å finne plass ligger også like i nærheten.

Står du på toppen har du flere ulike steder du kan kjøre, og du kan ende opp i både Tjørhomfjellet eller ned mot Ålsheia hvor du ender opp i Nyestøl. Et herlig område som ligger skjermet fra den skarpe vinden. To heiser ligger her, Dåfjell og Slettekvæv. Føler du deg klar for litt ekstra action kan du prøve deg på skicrossløypen.

Tjenester og tilbud

Det er to ulike kafeer i tilknytning til anlegger hvor man kan spise å drikke. Moderne utstyr som vil passe for både nybegynnere og rutinerte utøvere kan leies på stedet. Skal du være i området noen dager kan du slippe å drasse rundt på utstyret ditt ved å la det ligge igjen på skihotellet hvor du kan leie oppbevaringsbokser.

Vil du lære deg å stå på ski finnes det en egen skiskole som kurser i alt fra telemark til langrenn, slalåm og snowboard. Velg en privattime for ekstra oppfølgning eller bli med i en gruppe. Alle instruktørene har godkjent kurs og relevant utdanning.